Pejo Glass Art

Het Belgisch artiesten koppel winnaar van de London Art Biennale 2019 voor toegepaste kunst.

Zowel in het echte als in het artistieke leven een koppel dat zijn weg gevonden heeft in de wereld van glaskunst. Johanna als laureate “Meester in glasramen en fusietechnieken” en Peter een internationaal gelauwerd ontwerper hebben de handen en de creatieve geesten in elkaar geslagen om moderne glaskunst te creëren als Pejo.
Ze zijn begonnen met het maken van hedendaagse glasramen met een driedimensionale toets door toevoeging van perspectief. Hun ontwerpen werden direct opgepikt door enkele gallerijen in Nederland en Noorwegen waar ze hun eerste solo tentoonstellingen hadden.
Daarna hebben ze hun zinnen gezet op glasfusie, beginnende met kleinere abstracte glasstukken gemonteerd in oud hout tot grote figuratieve glaskunst. Experimenteren met nieuwe materialen en technieken resulteerde in internationale herkenning.
Hun exclusieve en unieke ontwerpen gemaakt met de Pejo techniek kwam er door hun gedrevenheid om te ontdekken hoever glas hun wil toelaten om te plooien, vormen en kleuren zoals ze het zich voorstellen. 
Pejo’s glaskunst is te vinden in menig huis en galerij in België, Nederland, Frankrijk, Noorwegen, Sierra Leone, Denemarken, Thailand en zelfs tot in de Verenigde Staten van America.

 

Pejo

Nederbroekstraat 21

9070 Heusden Destelbergen

Belgium

 

info@pejoglassart.be

 

Pejo

Mirror Minds

Artist Statement

Glas is en zal altijd ons medium zijn om unieke kunstwerken te creeëren. Zonder de conventionele methodes te volgen experimenteren wij tot de limiet. Dikwijls door gebruik te maken van gerecycleerd glas moeten onze creatieve geesten die extra stap zetten om de wetten van de fysica te omzeilen. Door onze rusteloosheid gaan we voor de volgende creatie die we voelen dat moet gemaakt worden op dat moment. Sommigen vinden dat we geen herkenbare stijl hebben maar onze stijl is net het creeëren van nieuwe exceptionele kunstwerken. De inspiratie begint in twee breinen samengesmolten tot een totaal plaatje. Soms in de abstracte sfeer soms in realisme zo komen onze kunstwerken als koppel tot leven. Ons doel is om glaskunst te verheffen tot kunst en uit de ambachtssfeer te krijgen.